Halewijn

Bij Halewijn is een lespakket ontwikkeld, met verschillende opdrachten om in de klas te doen, en om over te praten.
In Halewijn spelen drie troubadours een grote rol. Wat zijn troubadours eigenlijk, en hoe vertellen ze hun verhalen? Kunnen jullie een eigen troubadoursverhaal?
Ook wordt er muziek gemaakt, en kan je dingen leren over middeleeuwse instrumenten. Zo weet je na de les hoe een draailier eruit ziet, en hoe je muziek uit een broodmes kan halen.
En durven jullie net als Wien het donkere bos in om avonturen te beleven - ook al weet je dat ze misschien slecht aflopen? Of blijven jullie liever veilig thuis om voor je kleine zusje te zorgen? Doe de quiz en kom erachter op wie je het meeste lijkt!
Ten slotte maken jullie met z'n allen een lief monster (ja, die bestaan echt!), en natuurlijk zijn er handvatten om over de voorstelling na te praten.

De digitale versie van dit lespakket wordt gratis bij de voorstelling aangeboden. Wilt u een fysieke versie opgestuurd krijgen, dan kost dat €12,50, ex verzendkosten. Voor meer informatie kunt u terecht bij ons impresariaat.

 

 

Meneertje Brul

Bij Meneertje Brul is een vrolijk lespakket beschikbaar. Hierin zitten zes verschillende opdrachten, om voor en na de voorstelling met uw klas te doen.
De kinderen maken kennis met Trildorp en alle bewoners, en natuurlijk vooral met Meneertje Brul, want om hem kan je niet heen. Van te voren schrijven ze een brief aan de bewoners van Trildorp, met een plannetje om ze te helpen. Tijdens de voorstelling hebben de bewoners van Trildorp heel veel aan al die hulp!
Ook leren de kinderen in de klas het Trillied zodat ze mee kunnen zingen in de voorstelling.
Later in de klas kunnen ze naar aanleiding van een stripverhaal het verhaal nog eens beleven en instrumentjes maken om daarmee over hard en zacht te leren. En wat voor meneertje of mevrouwtje zijn ze zelf eigenlijk? Ter afsluiting kunnen de kinderen  buttons maken van hun favoriete meneertje of mevrouwtje.
 

Dit lespakket is geschikt voor groep 1 t/m 4, en de digitale versie ervan wordt gratis bij de voorstelling aangeboden. Wilt u een fysieke versie opgestuurd krijgen, dan kost dat €12,50, ex verzendkosten.
Op aanvraag geven we bij vrije voorstellingen na afloop een workshop muziekinstrumenten maken. Dit wordt uiteraard gevolgd door het spelen en zingen van het Trillied. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons impresariaat.
 

 

Appels B.V.

Appels B.V. speelde t/m 2008

 

Bij de voorstelling Appels B.V. hoort een lespakket, dat bestaat uit een boekje met zes opdrachten en een cd met muziek uit de voorstelling. In het boekje wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je met de kinderen aan de opdrachten kunt werken.
Vr de voorstelling kun je met de kinderen een spelopdracht doen, n van de liedjes luisteren en knutselen. Zo zijn ze al voorbereid op het onderwerp, en misschien kunnen ze zelfs al meezingen als zusje in de voorstelling de fruitsamba zingt!
Na de voorstelling is er weer een muziek, een knutsel- en een spelopdracht, maar deze keer gaan ze wat meer over het verhaal van de voorstelling zelf. Zo kunnen de kinderen een eigen ‘machine’ creren, of een stripje maken over de twee zusjes, en op die manier met andere ogen naar het verhaal kijken.

 
Het Muziektheatercollectief